Anettes Godnattstund - Anette Skåhlberg på YouTube

Träffa Nettan, Ninni, drakarna och de andra i ..

Anettes Godnattstund Anette Skåhlberg på YouTube

Vem läser godnattsagan för dig ikväll?

Jag älskar sagor och berättelser. Som författare och pedagog träffar jag tusentals barn och ungdomar varje år. Väldigt många berättar att de inte får höra en bok bli läst för dem eller höra  en godnattsaga på kvällarna. Alla behöver godnattsagor!

Därför startade jag Anetteskahlbergs Podd där jag lägger upp böcker att lyssna på utan kostnad. Jag märkte hur populärt det blev. Så jag bestämde mig för att starta en YouTube-kanal som heter Anettes Godnattstund. En värld med berättelser, en sago-oas att besöka. Och vem behöver inte en godnattsaga? 

Nettan, Ninni & drakarna

I YouTube-kanalen läser jag sagor och pratar med min docka Nettan. Ja, det är en liten version av mig! 😉 Och snart får du träffa en digital version av mig också, en ”mini-me” som heter Ninni. Hon lever i min sagovärld men dyker upp här hos oss ibland!
Och det kommer drakar och andra varelser också, och tillsammans kommer vi att ge sagorna liv. Jag har faktiskt redan nu ett stort ägg här bredvid mig som jag är säker på innehåller en liten prickig drake.

Nya avsnitt varje vecka

Sagorna är uppdelade i bilderböcker och kapitelböcker, så att det passar både yngre och äldre lyssnare.
Under 2024 kommer det första avsnittet. Och det ska bli mååååånga avsnitt! För varje vecka kommer ett nytt.

I samband med att jag läggger ut ett avsnitt kommer även utmaningar och tips och trix ibland. Och det går bra att fråga och komma med önskemål om sagor. Skriv i kommentarerna som hör till YouTube-klippen 🙂

Dockmakare animering & specialskriven musik  

Det kommer att dyka upp många sånger där jag sjunger om figurerna i mina böcker och berättelser. I den långa versionen av intro-låten till YouTube-klippen dyker några av figurerna upp.  Så småning om dyker alla sånger upp på min POD och på Spotify.

Ledsången Anettes Godnattstund och alla sånger som dyker upp i YouTube-avsnitten är komponerade av Stefan STE Andersson. Han gör även den digitala animeringen av Mini-me versionen av mig som heter Ninni.
Annika Arnell är dockmakare har gjort den fina dockan som är ”mellan-me”-versionen av mig och heter Nettan. Nettan är med i nästan alla avsnitt.

Jag hoppas vi ses och hörs på Anettes Godnattstund! Det här är platsen jag kommer att älska att vara på. 

Må sagorna vara med dig – långt in i dina drömmar.

Länkar

Kulturrådet logo

Tack till Kulturrådet för allt stöd. Med deras hjälp har jag kunnat skaffa den tid, utrustning och kunskap som gjort det möjligt att genomföra det här stora projektet! Det har betytt allt att de har förstått hur viktigt det är med högläsning och godnattsagor för alla..