Skrivarkollo
Ålder: 13 – 17 år
Antal deltagare: 10 – 12 st
Tidsåtgång: 4 – 5 dagar,
Kod: S002

Skriv och få kraft

Det här är både för den som älskar att skriva, men också för den som är sugen på att komma igång att skriva. Historierna som vi alla är uppfyllda av ska äntligen få komma ut och ta sig plats i världen. 

Och det är på ett skrivarkollo som det kommer hända. Tänk bara den sköna känslan att ha ett skrivarkollo när det är lov. Där vi under flera dagar, timme efter timme, får lov att skapa våra egna historier. Genom olika övningar och en massa bra verktyg kommer vi arbeta fram texter som låter våra röster höras.

Om jag stirrar in i en vägg är det inte för att jag inte bryr mig om dig, jag har bara lite mycket med mig själv. Om jag skriker så är det för att jag inte orkar vara tyst längre. Om det ser ut som jag går sönder, försök inte trösta mig för då kanske jag spricker på riktigt.
Ibland vet jag inte ens om jag orkar vakna eller kliva upp ur sängen, men ibland så är det ljust och det känns som om allt kommer att lösa sig…
Utdrag ur boken Förrädare av Anette Skåhlberg.

Skriva för hälsan! 

Det här är en skrivarverkstad där deltagarna kommer kunna skriva på de berättelser som måste ut ur deras inre. Skriva för hälsan! Att skriva är en bra väg att må bättre och att få andra att må bättre som kan läsa det skrivna senare.

Med en massa smarta verktyg och en och annan visualisering kommer Anette guida deltagarna framåt i skrivandet så de både känner sig starkare och skickligare i att skapa berättelser. 

Skriva, läsa för varandra och utvecklas

Vi kommer att läsa utdrag ur mycket annan litteratur, läsa texter för varandra och utveckla skrivandet hos var och en. Vi avslutar med ett framträdande för nära och kära där alla läser sina texter.

Skrivarkollo på lovet

Det här skrivarkollot passar på de olika lov som finns.
Påsk-, sport-, höst-, och sommarlov.
Skrivarkollot är 4 – 5 dagar. 5 timmar / dag. Med framträdande sista dagen.

När du vill säga nej - NEJ - Anette Skåhlberg