Åh vad härligt detta har varit! Det har varit en helt fantastisk resa på många sätt att guida och lära och inspirera eleverna i åk 9 med slutmål att göra en egen bok. Slutresultatet känns makalöst starkt och jag känner mig så glad över att kunna göra det här för eleverna.

Med detta vill jag säga, precis som jag skriver i förordet – alla i åk 9 borde få möjlighet att göra något som det här. I denna klass var det 95% invandrarelever och det de åstadkom var enormt stort med tanke på att språket för många har varit en svår brygga till berättelsen. Men precis som i denna klass så bär alla femtonåringar, eller förresten högstadieelever, på känslor, upplevelser, berättelser, som de både mår bra av att arbeta med och även mår bra av att dela med sig till andra som i sin tur mår bra av att läsa dem.

Det här är en kombinerad skriv och läslust-träning som ger eleverna både ett minne för livet men också en bekräftelse på att de är grymma på att åstadkomma detta. För er som är intresserade att få något liknande till er skola så går det bra att höra av er till mig på min kontaktsida.