Släpp in mig - Anette Skåhlberg

”SLÄPP IN MEJ…

Jag hör rösten väsa inifrån ventilen. Högre än förut. Vågar jag släppa in den?

Jag har en skvallerspegel – en lång stång med en spegel som jag kan se runt hörn med. Innan jag släpper in vem det nu än är, vill jag väldigt gärna se hur den ser ut…”

Sci-fi-trilogi

Denna boken ingår i sci-fi-trilogin Reverse om att rädda mänskligheten.
Del 1 heter Släpp in MEJ
Del 2 heter Aias flykt
Del 3 heter Sols storm

Reverse-trilogin - Anette Skåhlberg

Handling

Om du från ventilen ovanför din säng hör någon väsa ”Släpp in mej” borde du kanske gå ut från ditt rum, låsa dörren och slänga bort nyckeln. Rio gjorde inte det och det förändrade hans liv för alltid…

En spännande berättelse om varelser från andra dimensioner.

Anettes tankar om boken

Framtiden. De senaste hundra åren, ja till och med de senaste trettio åren, har stor utveckling skett vad gäller teknik och IT. Det allra senaste är Ai. Om det ämnet kommer de båda andra böckerna i den här serien att handla om. Den här boken då? Jaaa. Jag funderar mycket på hur det kommer se ut i framtiden. Vilka kunskaper vi kommer ha då. Vad vi har lärt oss av historien. Vilka problem tampas vi då med? Hur ser världen ut? Finns det ens någon värld att tala om? Tänk om vi har lyckats, om sådär en femhundra år, att utveckla möjligheterna för att resa till andra planeter, för att till och med resa i tiden. Vart skulle vi då välja att resa?  Tänk om det är något vi behöver från andra tider bakåt i historien men som har tagit slut i framtiden? Vad skulle då hända ifall vi tycker oss förtjänta av att hämta det vi behöver?

När jag skrev den här historien tänkte jag mycket på vad vi gör med vår planet och vår miljö. Klimatet. Samtidigt älskar jag tanken av att kunna resa i tiden eller kunna resa till andra parallella världar. Därför är det självklart att den här historien också kommer befinna sig i de tankarna.

Jag tyckte väldigt mycket om att skriva den här boken. Hoppas du gillar att läsa den!

Hör jättegärna av dig och skriv till mig på meddelandesidan. Berätta vad du tänker om de här sakerna som boken tar upp. Och du. Ha en riktigt härlig läsning! Visst vet du att läsning är något som utvecklar din hjärna att både bli smartare och mer kreativ. Det kanske till och med blir du som utvecklar hur det ska gå att kunna resa i tiden.

Vad tycker andra då?

”Du måste läsa hela boken för jag kan inte vänta på nästa kapitel…”

”På riktigt, jag skrek när du läste i början för jag blev så rädd.”

”Jag gillar sån här slags skräck jättemycket!”

/Röster från barn i åk 4-5 som lyssnat på Anettes högläsning av boken.