Bajset Hittar Hem - Anette Skåhlberg

En underhållande bilderbok för de yngsta med rolig fakta för alla.

Handling

Att hitta rätt plats för bajset är inte lätt. Bajset är inte nöjd. Vägrar komma ut. Pottan känns för hård och sängen är för mjuk. Men det börjar bli bråttom. VAR passar det bäst att bajsa?

bajsethittathemBild1 - Anette Skåhlberg
bajsethittathemFakta-Anette Skåhlberg

Anettes tankar om boken

Jag ville göra en bok om en bajskorv som inte vill komma ut eftersom det är så mysigt därinne i tarmen, och det verkar hårt eller jobbigt på olika sätt att komma ut… och samtidigt ville jag få med lite fakta omkring bajs som kan vara spännande att läsa om. Vet du till exempel att vi människor bajsar mellan 8000 och 88000 gånger i våra liv. Att det är så olika beror på att somliga bajsar varje dag och andra någon gång i veckan.
Alla bajsar.
Vuxna. Barn. Djur. Varelser. Kungar. Drottningar. Lärare. Läkare. Artister. Clowner. Youtubers. Fotbollsspelare. Författare. Präster. Dansare. Brandmän. Frisörer. Bagare. Advokater. Skogshuggare. Dataexperter. Skådespelare. Basketspelare…
Alla de bajsar.
Och alla andra som inte finns med här också. Bajsa är lika viktigt som att andas, och äta… och kissa. Det är också väldigt viktigt att ta sig tid när en bajsar. Att inte stressa utan ge bajset den där tiden det behöver för att komma ut. För vem vet? Du kanske har ett sådant bajs som är likadant som i den här historien, och som väldigt gärna vill stanna kvar i tarmen. Vet då en sak. Med tålamod och tiiiiiiid så kommer din bajskorv ut till slut.
Den här boken är tillägnad till dig som gillar att bajsa och också till dig som förstår hur viktigt det är att bajsa för att du och din kropp ska må bra.

Vad tycker andra då?

Detta är en bilderbok som gått varm här hemma. Bajset håller en dialog med ett barn som vill bajsa.
Är det något som många små barn tycker om att läsa om så är det bajs, i alla fall i någon fas under barndomen och då kan jag verkligen rekommendera denna bok.
Den är rolig, lättläst och har lite fakta på ett bra sätt.
Passar bra för barn 3 – 6 år.

Betyg: 5 av 5 blommor
/Kristina –Bibliotekarie, nörd, mamma (Batzybooks @ Instagram)


/–