”De hårlösa hade kommit till skogen! Gordon vände sig skräckslaget om och fick svårt att andas. På håll kunde han se dem närma sig. Han tog snabbt av sig kläderna och klev ner i sjön för att ta sig ner till botten…

Handling

Det här är historien om Gordon III och hans stora familj som han tappar bort. Men mest är det om Gordon som förtvivlat försöker fly från de hårlösa och hitta till Tomteland där han hoppas få komma in och söka skydd.

En historia om att överleva. Om att fly från sitt trygga och bekanta hem till någonting okänt och skrämmande. Om att inte ha något val. Att försöka leva och hitta familjen som blivit utspridda. Om att få hjälp och finna en plats där lugn och trygghet kan infinna sig, och hur svårt det är för alla att acceptera en sådan som Gordon och hans familj.

Den här boken och ljudboken kommer i november 2019.

För er som lyssnar på adventskalendrarna som jag lägger upp varje år, så var denna adventskalender 2017.

Anettes tankar om boken

För mig är det viktigt att berätta historier om varelserna som inte har så starka röster själva. De som är osynliga eller utan kraft eller de som andra trampar på. Gordon är en sådan varelse. Han är visserligen stark men väldigt väldigt vilsen och känner sig övergiven. Men istället för att ge upp så kämpar han och finner självklart till sist det som är den riktiga verkliga kraften. Jag vill kombinera sagans kraft med verklighetens tema och har i denna berättelse knutit ihop det som är vår välfärd och de som ramlat utanför och vill in med den sagostarka historien mitt ute i skogen som har börjat skövlas. Som adventskalender var den väldigt uppskattad och många skolor och klasser runtom i Sverige lyssnade på den varje morgon. Jag ser så otroligt mycket fram emot att låta boken komma ut till alla lagom till jul.