”De som var mina föräldrar. De lämnade mig och fick pengar i utbyte. Jag var sju år då. Inte förstod jag vad jag skulle vara med om. Det var nog tur för annars hade jag dött där i det ögonblicket när jag såg dem försvinna bort  från huset som skulle bli mitt nya hem…”

– Kommer augusti 2021

Lyssna på podden!

Handling

Hon är inte vad du tror.
Hon är inte ens vad hon själv tror.
Hon är Khalil, den eldfödda.

Själv tänker hon att hon föddes i en matta. För det var då som hon blev utsmugglad från det som var hennes mardröm, hennes levande helvete. Hon blev som sjuåring bortgift och i tre års tid levde hon i det hus där hon försökte överleva dag för dag, tills hon en dag fick hjälp med att bli utsmugglad.

Det här är berättelsen om Khalil och hennes resa till friheten som visar sig inte bli så enkel som hon hoppas. Tio år gammal är hon vilsen och rädd i ett land långt bort från det land som hon föddes i. Det enda hon vill är att få lugn och ro och hitta en plats att bli trygg på, men det är svårare än hon först kan ana. Och vad är det som händer inom henne under tiden? Vad är det för märkliga krafter som är på väg att födas i hennes inre?

Lyssna på podden där kapitel efter kapitel kommer finnas tillgängliga för att lyssna till. Kahlil den eldfödda på podden.

Anettes tankar om boken

Jag blir arg och ledsen när jag ser barn fara illa. Jag är en barnrättsaktivist och vill att varenda unge på denna planet ska få en barndom som är trygg och inspirerande. Nu vet jag att det inte är så och jag vet också att det är svårt att få det att hända. MEN vi kan alla tillsammans göra vad vi kan för att göra det så bra det går. För alla barn vi kan nå eller har i vår närhet eller möter på vår väg. Då blir det skillnad. Jag ville skriva berättelsen om Kahlil dels för att jag är upprörd över att barn ingår äktenskap med vuxna, alltså gifter sig med vuxna fast de är barn, och jag blir också upprörd över hur barn behandlas av somliga när de försöker få hjälp med att stanna i Sverige. Därför finns den här boken. Jag hoppas med den kunna väcka upp till diskussion och reflektion och att vi alla tillsammans blir än mer uppmärksamma ifall vi ser att ett barn far illa.
Det bra att följa podden där kapitlen kommer upp som följetong.