Rymdskepp på hjärnan - Anette Skåhlberg

Ismael älskar att sitta och fundera ut saker. När han får något på hjärnan måste han prova om det går. Som till exempel att bygga ett rymdskepp. Tur att han har en farmor som är bra på att bygga saker…

HANDLING

Rymdskepp på hjärnan - Anette Skåhlberg

Den första av sju fristående och lättlästa böcker om Ismael och allt som han får på hjärnan.

Mamma och pappa försvann för ett par år sedan. När de testade sin uppfinning och reste i tiden. Alla i släkten tror att de är döda. Men inte farmor och Ismael. De är säkra på att de vilken dag som helst kommer dyka upp därhemma. Därför oroar sig inte Ismael så mycket. Han klurar istället ut olika saker han vill göra som han får på hjärnan, och farmor hjälper gärna till.

VAD TYCKER ANDRA DÅ?

Titan - Rymdskepp på hjärnan - Anette Skåhlberg

Vilken fin historia! Som vanligt finns det en nyfikenhet och värme i Anettes karaktärer och i berättelsen. Jag blir liksom lite fast i farmors lekfullhet och engagemang tillsammans för och med Issy. Fint också med perspektivet på hälsa och känsligheten för ljud/ljus/intryck
/Lena Helmersson, Klasslärare F-5

Bra och tydligt typsnitt med lagom textmängd i lättläst bok! Så fin och spännande på samma gång.
/Cia Hagman, speciallärare i grundsärskolan

Jag känner igen mig i Ismael för jag klurar jämt på någonting. Fast jag har aldrig byggt ett rymdskepp. Jo förresten ett litet i trä.
/Oscar 10 år

ANETTES TANKAR OM BOKEN

Rymdskepp på hjärnan - Anette Skåhlberg

Jag längtar efter en lättläst serie om någon som är fundersam och klurig, påhittig och fantasifull. I den viljan föddes Ismael.

Jag tänker att det vore väldigt underbart att få följa honom på äventyr i sju böcker med sju helt olika historier. Det kommer bli en spännande resa vi ska göra med honom och farmor. Allt börjar här i den första boken; Rymdskepp på hjärnan.

Hoppas nu att du som läser det här också har massor med saker på hjärnan som du klurar på. Kom ihåg att ingenting är omöjligt förrän det är prövat.

Omslag -Rymdskepp på hjärnan - Anette Skåhlberg