Ägget - Framsida -Anette Skåhlberg

”Jag älskar att sakleta. En dag hittar jag ett ägg med rosa prickar.

Handling

Att hitta ett ägg som det kläcks en ödla ur är fantastiskt. Men när ödlan börjar spruta eld är det ingen ödla längre. Det visar sig vara en drake. En livs levande drake! Draken får namnet Eld.

Men hur ska det gå när lovet är slut och skolan börjar igen?
Kan Eld verkligen följa med till skolan?

.

Anettes tankar om boken

Att sakleta är det bästa som finns.
Plötsligt hittar jag saker som jag aldrig annars skulle se. Små skatter som dyker upp på mina vandringar. Varenda skatt är som en liten saga eller berättelse i sig. Var kommer det jag hittat ifrån? Vad har det varit med om? Vilka äventyr har det haft?
Att hitta ett drakägg vore helt underbart, eller hur? Frågan är om jag skulle förstå att jag hittat ett drakägg innan det kläcks? Jag är inte särskilt van vid att ha drakar i mitt liv så jag skulle antagligen tro att det var en fågel, en orm eller en ödla…
Eftersom jag är väldigt förtjust i drakar är det här en bok om drakar. Hoppas du också gillar drakar. Och att sakleta. Om du inte har provat att sakleta tipsar jag dig att göra det. Det är helt fantastiskt roligt. Du kommer hitta skatter som du alls inte trodde från början. Särskilt om du använder din fantasi. Välkommen nu att läsa den här boken! 

Vad tycker andra då?

”Jag önskar att allt som händer i boken kan hända på riktigt. Då skulle jag önska mig ett ägg med guldprickar.”

/Elsa 9 år

”När jag var hos mormor på landet såg jag en liten drake som flög på himlen. Precis som i boken. Vi har läst den tre gånger.”

/Ali 8 år

Ägget - Anette Skåhlberg