Anette Skåhlberg - Tandis slår rot

”En morgon blir Tandis snurrig.
Panikl
Någon vickar på Tandis.
Vickar!
Och Vickar.
NEJ! Tandis vill inte bli lös.
Tandis vill fortsätta tugga och mumsa…

Handling

Vick. Vick. Vick. Vad är det som händer?
Tandis vill inte bli lös!
Tandis vill fortsätta tugga och mumsa.
En dag lossnar Tandis och hamnar i ett glas med vatten.
Det går inte!
Tandis måste försöka ta sig ut från glaset för att hitta en ny mun att bo i…

”Jag tappade två tänder samma dag”

”Jag har fyra lösa tänder och en är jättelös”

”Jag har tappat fem tänder”

”Jag har tappat tio tänder”

”Vi vill höra boken en gång till”

”Jag tycker att Tandis är fin”

”Jag får en guldtia när jag tappar en tand”

”Jag får en papperspeng”

”Jag får en leksak när jag tappar en tand”

”En gång lossnade min tand i en bulle”

”En tand kan väl inte springa heller!”

”Jo! För vad som helst kan ju hända i en saga ju”

”Du har målat en väldigt fin tand tycker jag”

”Om min tand sprang iväg skulle jag lägga ett lock på glaset”

(Barnröster när Anette har läst ”Tandis slår rot” för femhundra sexåringar som fått höra boken i förväg)

Anette Skåhlberg - Tandis slår rot

Anettes tankar om boken

Att tappa tänderna. Det händer oss alla. Jag har träffat flera hundra barn som verkligen längtar efter att få tänder lösa och tappa dem. Själv vill jag absolut inte tappa mina tänder. Tänderna är viktiga att ta hand om. Det här är en bok om en tand som vill fortsätta tugga. Det är då den mår som bäst.

Förut har jag alltid varit rädd för att gå till tandläkaren men det är jag inte längre. Jag har världens bästa tandläkare som heter Samuel. Nuförtiden är det riktigt roligt att gå och fixa med mina tänder. Och jag borstar tänderna med både mellanrumsborste och vanlig tandborste.
Jag vill ha tänder som får tugga och mumsa och gnaga länge!
Anette Skåhlberg - Tandis slår rot
Anette Skåhlberg - Tandis slår rot