”Det finns få saker jag går igång så mycket som på att skriva låtar och samarbeta med kompositörer. Jag älskar att befinna mig i det universumet!

Älskar att skapa låtar

Jag har varit låtskrivare tillsammans med andra och skickat in till melodifestivalen och andra tävlingar, gjort texter till artister, samarbetat med kompositörer, gjort musikteater, musikaler och låtar låtar låtar ända sedan över trettio år sedan. Etthundra tolv stycken har det blivit och det är så många fler på gång. Här på denna sida hittar du lite länkar till en del av de låtarna som jag har gjort tillsammans med andra. Nöjsam lyssning.

Om att skriva låttexter

När jag var barn tillbringade jag mina somrar på en plats som heter Knösö. Där fann jag mycket av min berättarröst och min inspiration till att skriva, och där fann jag lusten att skapa och framträda. Där fick alla göra lite som de ville och kreativiteten stod högt i tak. Min farmor var keramiker och konstnär och min faster sysslade med textilkonst och överallt byggdes och snickrades det. Alla vi barn fick varsin vägg att måla vad vi ville på. Det var härliga sommardagar. Och vi fick uppträda. Vi klädde oss i roliga kläder eller fantastiska skapelser till kläder som vi sytt tillsammans och sedan sjöng jag låtar. Det började med sådana som jag kände till men gick ganska snart över till sådana jag hittade på i stunden. Det här byggde rätt mycket vem jag är. Jag minns när jag gick i skolan långt senare och vi hade Rolig timme i skolan. En enda timme där vi fick göra vad vi ville och jag tyckte vi skulle sjunga hittapålåtar. Ingen förstod vad jag menade. På musiken när jag sjöng med full kraft tyckte läraren att jag inte kunde sjunga med  tjejerna utan jag fick sjunga med killarna istället för min röst var inte ljus och vacker. Well, jag överlevde det där och tänkte att jag ändå inte vill ha en vacker sångröst, jag ville ha en sångröst som kunde höras. Men det dröjde ett tag, ända tills jag började arbeta med teater, innan jag hittade på låtar igen.