”En absurd komedi. Styr vi tekniken eller styr den oss? Hur påverkas vi av artificiell intelligens? Vad är en kopp kaffe värt?

Handling

Dennis och Carina kommer oinbjudna och tittar på Anders och Bettans nya, supermoderna lägenhet. Men vem är den där mannen i hörnet av rummet som står helt orörlig utan att säga något? De fick honom på köpet säger Anders, när de köpte huset. Och de hade ingen tidigare så de tänkte det kunde vara kul. Men det är besvärligt för han glor så föbannat. Särskilt när man äter frukost. Bettan tycker han är fin. Snygg och välklädd. Och så har han så mjuka händer också. Carina vill också ha en, åh vad hon vill! Särskilt när hon hör hur han har tillfredsställt Bettan. Anders blir rasande och försöker kasta ut honom, men det självlåsande dörrlåset krånglar och mannen blir kvar. Kaffe! Det är vad de ska ha nu tycker Anders.

(Finns att beställa på ATR samt Dramadirekt).

(Affischen är gjord av Teatersalongen i Finspång som satte upp pjäsen våren 2019)

Anettes tankar om filmen

”Ditt Virusskydd behöver förnyas – ingen vet varifrån rösten om virusskydd kommer men faktum är att inget skydd just nu finns. Den första som drabbas är Carina. Hon pratar plötsligt i osynk och snart dröjer det inte länge förrän alla utom Bettan gör det.”
Jag är oerhört i det absurda och skruvade och älskar svarta komedier där jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Giorgos Lanthimos är en av mina favoritdramatiker. Själv har jag hela mitt liv gillat att skriva det som blir skruvat och överraskande, det oväntade, och att det kan uppstå märkliga situationer när fel saker är på fel ställen. Varje gång jag läser mitt eget manus till Virus så blir jag helt otroligt inspirerad att skriva ett nytt manus. Jag hoppas att jag en dag kan sätta upp den här pjäsen själv som regissör på en teater – och då lovar jag göra den än mer skruvad än vad manuset är nu.

För er som är sugna på att själva sätta upp den. (Det är ju många teaterföreningar i Sverige som har satt upp pjäsen) Det går att boka den på ATR för teaterföreningar och amatörer, samt på Dramadirekt för de fria teatergrupperna och institutionsteatrarna.