”Jag är en tjej som älskar en tjej, varför blir det sån grej när det handlar om mej…

Handling

Att få älska den en vill.

Homosexuella handlingar är förbjudna i 80 länder och territorier runt om i världen. En oskyldig romans mellan två personer av samma kön kan på vissa ställen resultera i långa fängelsestraff, spöstraff eller i värsta fall döden. Men här i Sverige är allting bra, här är det stor tolerans. Eller? Accepteras samkönad kärlek? Hur är det egentligen om du är ung, går i skolan, och blir kär i någon av samma kön? Är alla okej med det? Vågar du berätta? Vågar du stå för vem du älskar? Kommer dina vänner acceptera det? Vågar du följa ditt hjärta?

Kär som fan handlar om kärlek. Om när det värker och längtar, om när det bubblar och pyr, om när man kan göra vad som helst bara för att få vara nära en sekund, om KÄRLEK. Men också om hur svårt det kan bli när andra inte accepterar hur man älskar, vem man älskar . Alla kan älskas oavsett. Det är genom dem vi älskar som vi kan se konturerna av våra hjärtan. Sara älskar sin bästa kompis Linnea. Älskar, älskar, älskar.
Men varför vågar inte Linnea älska tillbaka? Vad är hon rädd för?

På spotify kan du hitta alla låtar om du söker efter ”Kär som fan” (Det är artisterna C&C som framför alla låtarna). KÄR SOM FAN

Musikalen och låttexterna är skrivna av Anette Skåhlberg och musiken gjord av Christian Bingmark och Claudia Unda.

Anettes tankar om musikalen

Kärleken är störst av allt. Kärleken är det mest fantastiska när den kommer och bosätter sig i en. Och det gjorde mig förbannad och upprörd över att somliga människor inte fick leva ut sin kärlek. Att det finns kärlek som är förbjuden. Därför skrev jag Kär som fan. För att få igång diskussionerna och låta förändringarna börja. Att låta alla själva välja vem de är och vem de älskar är något som borde vara varje människas rättighet. Så länge det inte är det, så behövs historier som Kär som fan.