”Kom inte upp Said, kom inte upp! Jag vill inte att du ser mig så här!”

Om någon inte vill att andra ska se så är just den meningen den mest korkade att säga – jag klättrade snabbare än jag brukade uppför repstegen för jag var helt otroligt nyfiken. Men när jag såg hennes ansikte stirra mot mig däruppe bland alla kuddarna, var jag på väg att falla ner tillbaka igen.

Handling

Varför svimmade mamma när hon såg Said? Och varför hade Said nästan ramlat nerför trädkojan när han sett sin bästa kompis Nora? Vad var det för konstig smitta som spred sig genom skolan? Och vad ville egentligen vikarien Majvor när hon kom in genom fönstret? Vem var hon?

Många frågor men kommer Said hinna få oss att förstå så vi kan hjälpa, innan det är försent?
En historia om det omöjliga som blir möjligt och om en värld som visar sig helt annorlunda än vad Said har trott.

Anettes tankar om boken

Vad tycker andra då?

”…!”
/…