Kommande bok

Blod till Omega - Anette Skåhlberg

”Jag träffade Karla i min cosplayförening och det var kärlek direkt. Hon är den som är ämnad för mig och jag är den som är ämnad för henne.
Men tänk om hon gör något som får mig att vilja skada henne?
Vågar jag berätta sanningen för henne?

Handling

Ända sedan Omega var tre år gammal har det som hände då jagat henne. Det förändrade henne för alltid och hon trodde aldrig hon skulle bli hel igen. Inte förrän hon träffade Karla. Omega älskade cosplay och det gjorde Karla också. De var båda snart ett par och började till och med prata om att ha en framtid tillsammans.

Men vad är det som pulserar i Omegas inre? Vad är det som är på väg att tränga upp till ytan?
Omega känner att Karla är i fara men vad kan hon göra för att skydda henne?

Anettes tankar om boken

VARFÖR har jag skrivit Blod till Omega?

Jag är av den åsikten att det borde vara körkort för att skaffa barn och att många vuxna inte är lämpade att vara föräldrar. Jag ser och hör hur illa många barn far och det gör mig verkligen upprörd. Och när jag blir upprörd eller arg så skriver jag intensivt. Det var en av dessa gånger som Blod till Omega kom in i mitt liv. Tänk om det skulle finnas ett barn som visserligen var litet men ändå fick extrem styrka när det var fara för hennes liv, precis som vi har hört talas om människor som lyft bort bilar när det varit ett akutläge. Tänk då om detta barn med den styrkan blir så arg att hon hämnas de vuxna som gjort henne orätt, och som tar som sin livsmission att hämnas alla barn som far illa genom att låta de vuxna få lida som åsamkat barnen må dåligt. Hon gör det så noga och så skickligt att hennes instinkter går före hennes tankar och som vuxen blir hon orolig att hon kommer att skada sina vänner ifall de visar tendenser som triggar igång hennes alter ego och den hämndkaraktär som tagit plats i hennes inre. Hur ska hon kunna sluta fred med sig själv och hitta ett liv som ger henne kraft och mening utan att skada andra?

Det var mina tankar när jag skapade Omega. Omega har vuxit inom mig och tagit sig allt större plats och det ska bli oerhört spännande att se vad alla andra kommer att tycka om henne och hennes historia. Är det våra historier som formar oss eller är det våra handlingar? Det är den verkliga frågan.

Vad tycker andra då?


/–


/–