Kommande bok

Född död - Anette Skåhlberg

”Att finnas men ändå inte. Att bära på en hemlighet större än livet. Allt Samos ville var att få vara som alla andra.

Men hur lätt var det när andra sidan drog honom tillbaka hela tiden?

Handling

Det här är historien om Samos som föds till världen en fasansfull natt i december. Det är snöstorm och åska och blixtarna dundrar över himlen. På väg till sjukhuset i högre fart än vad som är säkert, kör Samos pappa hans mamma till BB. Vattnet har gått och det är inte många minuter kvar tills han ska födas.
I samma stund som han föds slirar bilen och krocken är oundviklig.

Anettes tankar om boken

VARFÖR jag har skrivit den här boken:

Att leva fast en är död. Att vara fast mellan två världar. Sådana ämnen gillar jag. Efter att jag själv varit med om att vara på andra sidan och upplevt hur det är där så gillar jag ännu mer att skriva om det. Och jag tänker – TÄNK OM jag skulle fastna mellan det här livet och andra sidan och inte kunna komma loss? Jag vet ju hur det kändes att vara där och vilja tillbaka. Men tänk om det inte gick att komma till vare sig eller. Att vara fast helt enkelt. Och hur skulle livet vara då? Det kanske kunde gå att vara bland de levande men frågan är hur de skulle se en då? Skulle de se en levande eller en död? Skulle de se någon överhuvudtaget eller skulle jag vara osynlig eller som ett spöke. Detta ville jag utforska lite närmare och skriva om. Därför började jag skriva Född död. Sedan är historien i den här boken så väldigt mycket mer. Det handlar mycket om vad en familj är och hur kärlek kan visa sig på de mest märkliga sätt. Det är en berättelse om hopp och kraft och en berättelse om att höra till fast en är annorlunda. Det är en sorglig berättelse men också väldigt rolig och själv älskar jag att skriva i den.

För tänk så här – vi har ingen aning om hur det på riktigt kommer att vara den dagen vi dör. Vart vi tar vägen eller vad som händer. Det är bara de döda som kan berätta det och de lyssnar vi inte på.

Vad tycker andra då?


/–


/–