”Plötsligt ser jag dem. Vingarna. Från Hunters kropp slår vingar ut. Han flyger långsamt uppåt. Tänk. Jag som har borstat honom. Tvättat honom. Tagit hand om honom. Hur kan jag ha missat att han har vingar?…Jag håller i mig hårt i manen. Vart är vi på väg?…

Handling

Hunter är i fara är den andra boken i den lättlästa bokserien om De bevingade hästarna. Första boken är Holly hoppar högt.
Hunter gnäggar och slår med vingarna för att komma loss. Sparkar.
Men fem människor är för mycket även för en häst som Hunter. Och snart har de fångat in honom och drar honom ur spiltan…

De bevingade hästarna är en bokserie för alla som älskar hästar och spännande äventyr, från 8 år och uppåt!

Dessa tre fortsatta historier är under skrivande:
Holly hittar Henke
Stallet brinner!
Holly och Hunter

Läs gärna även den första delen Holly hoppar högt.

Anettes tankar om boken

Allt är möjligt om viljan finns där. Det är inte våra kroppar som definierar oss, de är bara redskap för att uttrycka oss. Och de ser alla olika ut. För många år sedan träffade jag en tjej på ett tåg mellan Stockholm och Göteborg. De orden sa hon till mig någon gång under resan. Vi hamnade intill varandra och började snart prata. Hon berättade att hon var på väg hem och att hon längtade efter att inte bara komma hem, utan också få ägna sig åt sin favoritsysselsättning -ridning. Hon gick igång och berättade om ”sina” hästar och jag lärde mig en hel del av henne, jag som inte suttit på en häst sedan jag sju år gammal gick på ridskola. Efter den tågresan stannade hon kvar i mig och en dag kom Hollyberättelsen till mitt inre. Jag ville skriva en hästbok om en tjej som älskade ridning mer än allt annat och som var riktigt riktigt bra på det. Och som, när hon inte red, tog sig fram med hjälp av rullstol.Precis som tjejen jag mötte på tåget gjorde. Historierna om Holly och Hunter tog form och jag blev en del av De bevingade hästarnas berättelse. Här är de två första delarna. Och kom ihåg. Så länge vi andas och lever så har vi ett val och så länge våra hjärtan slår så har vi tusen möjligheter. Vad än alla andra säger till oss.

Här kan du hitta första delen Hoolly hoppar högt. De fyra andra delarna kommer snart bli skrivna, väldigt försenade, men ha tålamod.

Vad tycker andra då?

När Holly är i hästarnas värld känner hon sig lycklig. Tyvärr så upplever hon inte längre någon trygghet och glädje i stallet. Hon känner liksom att hon på något sätt inte är välkommen längre. Så en dag tar hon sin skötarhäst Hunter i vild galopp och ger sig av. Ett gäng hästar följer dem på deras färd och det som plötsligt sker med Hunter och de andra hästarna är både fantastiskt och fullständigt härligt absurt. Alla hästarna är bevingade och kan därmed flyga!
Det blir ett intensivt oväder, som skrämmer hästarna, men en riktigt solig händelse finns bakom molnen och det är ett möte med Selena, Hollys högt älskade barnvakt. Dramatik följer så plötsligt i en följd och även en ovan läsare kring 10 år kan säkerligen hänga med i den utveckling som Holly upplever med en tilltagande inre styrka och modiga anlag, trots sin inte alltid så enkla tillvaro i rullstol…
På det hela taget är det lagom långa meningar och ett gott språk med flera svartvita illustrationer, insprängda i händelseförloppet. Speciellt hästarna är mycket smäckert framställda.
/Malin Alvasdotter Barnboksprat