Lara Lind: Ljusets härskarinna

”Svärdet låg där framför honom. Börje väntade med spänning halvtimmen innan hon skulle komma. Utan tvekan det mest intressanta fall han någonsin hade haft. Hon kallade honom den Äldste och levde i sin fantasivärld. Men efter flera månaders terapi såg han ingen förändring och han började oroa sig för hennes båda barn…

Läs mer om Lara Lind
och övriga böcker i serien.

Handling

Det är i gryningen som den första döda kroppen hittas. Bland alla plåtlådor i en av tågvagnarna ligger kroppen slängd som ett stycke kött. Sönderslagen till nästan oigenkännlighet.
Lara Lind, som för några månader sedan bestämt sig för att sluta sitt arbete som mordutredare på roteln Grova brott i Uppsala, söker med blicken efter någonting som kan ge ledtrådar. Så ser hon den glimma till i ett ögonblick. Snöskoveln.
*
Under medeltidsveckan på Gotland blir Tobias Svärd träffad av blixten i en lajv-sammandrabbning, och hamnar i koma.  Mari Sköld, hans fru, går chockad in i en psykos där hennes verklighet blir det rike som hon i lajvlägret var drottning över. Hennes namn blir Misa-Mi.

”Utan att tveka sträckte Misa-Mi sig efter lien som hängde på väggen intill henne. Målmedvetet slog hon framför sig och träffade redan vid första försöket. Bort med Ondskaln! Bort med mörkret! Leve Ljuset!”

Sedan när kunde man säga vilka tider mord fick ske? Nej, mörda bara på kontorstid är ni snälla för det är lättast att få barnomsorg då. Okej, bara det här fallet, sen får jag se, säger Lara till sig själv och hoppas att hennes två barn Vera och Rasmus ska orka med hennes arbetstider ett  tag till.
Och i det höstkalla Uppsala drar våldsamma krafter fram och ger Lara nya mord att utreda samtidigt som mördaren kommer  henne allt närmare in på livet.

Anettes tankar om boken

Jag gillar rollspel, teater och lajv, och tänkte det vore spännande med en psykologisk thriller där en kvinna råkar ut för ett trauma mitt under ett lajvläger och fastnar i sin karaktär så pass mycket att hon är övertygad om att hon är henne hundra procent helta tiden. Lara Lind, ljusets härskarinna började ta form…
Och jag fick mersmak! Det kommer flera böcker om Lara Lind. Den andra kommer redan nästa vår.

Vad tycker andra då?

Ruggigt härligt krypande läsning!
/Katarina Oxenborg, kriminalinspektör Stockholmspolisen