”Hon flämtar till. Någon tittar ut från andra sidan glaset. Rakt in i hennes ögon! Hon kan inte se vem det är. Maya känner det som om hon måste springa. Men hon kan inte röra sig.

Handling

LÄTTLÄST FANTASY!

Första boken i serien De bevingade hästarna.
Holly älskar att vara bland hästarna i stallet.
Allra mest älskar hon Hunter.När hon sitter på hans rygg blir hon ett med hans kropp.
De är som en enda varelse fast med två hjärtan.
Holly vägrar acceptera att hon aldrig mer ska få rida. Att de vill ta hästen ifrån henne…

Holly hoppar högt är första boken om De bevingade hästarna, en lättläst bokserie om Holly som älskar hästar och att rida. Men de andra på ridskolan tycker inte att det är lämpligt att någon som Holly rider. Som sitter i rullstol. De har till och med anmält hennes mamma.
Men vad vet de? De har ingen aning om hur det är att vara Holly, och de verkar inte förstå hur mycket ridningen och Hunter betyder för Holly.
För en dag får Holly reda på att Hunter ska säljas..!

De bevingade hästarna är en bokserie för alla som älskar hästar och spännande äventyr, från 8 år och uppåt!

Dessa tre fortsatta historier är under skrivande:
Holly hittar Henke
Stallet brinner!
Holly och Hunter

Läs också bok nummer 2 i De bevingade hästarna Hunter är i fara.

Lyssna på smakprovet av ljudboken Holly hoppar högt:

Anettes tankar om boken

Allt är möjligt om viljan finns där. Det är inte våra kroppar som definierar oss, de är bara redskap för att uttrycka oss. Och de ser alla olika ut.
För många år sedan träffade jag en tjej på ett tåg mellan Stockholm och Göteborg. De orden sa hon till mig någon gång under resan. Vi hamnade intill varandra och började snart prata. Hon berättade att hon var på väg hem och att hon längtade efter att inte bara komma hem, utan också få ägna sig åt sin favoritsysselsättning -ridning. Hon gick igång och berättade om ”sina” hästar och jag lärde mig en hel del av henne, jag som inte suttit på en häst sedan jag sju år gammal gick på ridskola.
Efter den tågresan stannade hon kvar i mig och en dag kom Hollyberättelsen till mitt inre. Jag ville skriva en hästbok om en tjej som älskade ridning mer än allt annat och som var riktigt riktigt bra på det. Och som, när hon inte red, tog sig fram med hjälp av rullstol.Precis som tjejen jag mötte på tåget gjorde. Historierna om Holly och Hunter tog form och jag blev en del av De bevingade hästarnas berättelse.
Och kom ihåg. Så länge vi andas och lever så har vi ett val och sålänge våra hjärtan slår så har vi tusen möjligheter. Vad än alla andra säger till oss.

Läs också bok nummer 2 i De bevingade hästarna Hunter är i fara.

Vad tycker andra då?

”Holly hoppar högt handlar om naturens krafter. Den handlar också om fördomar mot och okunskap om ett handikapp, och om hopp och att göra det omöjliga möjligt. Jag tror att många som läser boken kommer att följa serien och vilja läsa de fem uppföljarna.”
/Stefan Whilde, Tidningen Kulturen

Här är en liten lättläst bok som bjuder på både dramatik i sorg och stor glädje och slutet ger en föraning om att det kan komma att hända oväntade saker kring Holly och hästen Hunter. I bokens handling vävs både fördomar och konflikter kring människor som inte är som den gängse normen. Illustrationerna i svart-vitt är av Katarina Dahlquist och det är bara att konstatera att hon kan rita hästar vackert, en mycket viktig del i en hästbok. Rent språkligt är det samma flyt som vi blivit vana vid när Anette Skåhlberg håller i pennan och som alltid i kombination med ett samhällspatos, en dröm om att låta alla får vara med – på riktigt. Hon gör det snyggt, det bakas in i berättelsen så att läsaren får en lättläst historia till livs, ömsom verklighetsnära dramatisk, ömsom finstämd.
/Malin Alvasdotter Barnboksprat