”Fem gånger har hon sagt det till honom, att hon är kär. Hon tänker att om hon säger det tillräckligt många gånger så ska han nog till slut bli kär i henne också. Och nu känns det som om han är det!…

Handling

Selma älskar Hugo. Hon älskar honom så hennes hjärta brister. Så fullt med kärlek är det.

Hugo är det vackraste som Selma vet. Hon tänker bli drottning och han får bli kung eller riddare om han vill. De ska vara med varandra för alltid i hela livet.

Men varför vill Selmas mamma och pappa att Selma slutar leka med Hugo? Varför säger de hela tiden att han inte är som alla andra. Det är ju precis just därför som Selma älskar honom.

Lyssna på smakprovet av ljudboken Jag älskar dig så mitt hjärta brister:

Här kan titta och lyssna på Anette när hon läser ur Jag älskar dig så mitt hjärta brister:

Anettes tankar om boken

Jag älskar honom så mycket så mitt hjärta brister. Det var min då sjuåriga dotters ord om den kille hon var kär i. Jag gillade orden så mycket att de fick bli orden i titeln till den kärleksboken jag skrev. Oavsett hur gammal du är, om du är sju år eller om du är sjutton år eller sjuttio år, så är kärleken en lika fantastisk och stark kraft som uppfyller en.. Att jag ville skriva den här var för att jag ville göra en historia om stark och mäktig kärlek mellan två barn, en saga som visar att kärleken övervinner allt. Jag var, och är, evinnerligt irriterad på vuxna som klappar barn på huvudet och tycker det är gulligt att de är kära, som inte förstår att det är starka känslor och att de betyder allt. Kärlek. Jag hoppas att alla någon gång i sitt liv får uppleva den underbara känslan det är att älska en annan människa.

Vad tycker andra då?

Det här är en mycket fin berättelse som tar barns känslor på allvar
/Lyrans Noblesser

En intensiv vänskaps- och kärlekshistoria mellan lågstadiebarnen Selma och Hugo. /…/ Det är en udda bok, originell och läsvärd.
/Birgitta Emanuelsson, BTJ

Detta är en varm bok med mycket hjärta. Inget är annorlunda med Hugo, han är bara speciell.
/Emma Gustavsson, Barnboksprat

En rolig bok som man inte gärna lägger ifrån sig förrän den är slut.
/Christina Hansson, Vår Skola