”Ljudet slår fram genom luften. Äggens skal krackelerar och spricker. Ur varje skal tittar en drake fram. Flamma flämtar till.Ur hennes ägg vrider sig två drakar…”

Handling

Znapp är en berättelse som tar dig bortom tid och rum, bortom verklighet och magi, till dolda världar där allt kan hända.

Vår värld är i fara. Och det är endast de utvalda som kan rädda den.

Nat, naturens beskyddare och väktare av drakäggen, måste finna de utvalda och sammanföra dem med sina tilltänkta drakar innan det är för sent.
Över världen är de utvalda spridda, helt ovetande om sina magiska krafter.
De slungas in i en värld av äventyr, drakar och väl dolda hemligheter sedan urminnes tider. Där de inser att deras svagheter också är deras styrkor.

Frida blir Flamma och får kraften att kontrollera eld, Isabell blir Isa och hon är ett med vatten och is.Poul blir Pust som styr vinden och Kaj som blir Kåda har ett djupt band med djuren och naturen.
En drake till varje utvald med samma egenskaper.

Tillsammans förs de fyra första utvalda tillsammans med sina drakar till den mystiska Drakön där äventyret börjar.Men de hinner inte vara på ön länge förrän den blir invaderad…

SAMLARKORT! Med i boken följer samlarkort på de utvalda och deras drakar med mer information om dem.

Anettes tankar om boken

Jag älskar drakar. Och jag tänker att jag någon gång ska hitta ett drakägg. Jag brukar gå på drakjakt ibland. Något annat som jag tycker väldigt mycket om är superhjältar, och jag vill en dag bli en själv. Under tiden så skriver jag om barn som redan från början är superhjältar. Att deras svagheter visar sig vara deras superstyrkor. Och i Znapp kombinerar jag drakar och superhjältar. Znapp är en bok som jag älskar att jag och Katarina gjorde. Det var mycket arbete med den men vi blev båda så väldigt nöjda med resultatet. Jag är väldigt förtjust i serietidningar och nu har jag gjort en serieroman. Fylld med drakar, superhjältar och äventyr! Det känns underbart!

Vad tycker andra då?

Det händer sällan, men det händer trots allt. Att man får en bok i handen som man egentligen inte vill recensera. Inte för att den på något sätt är dålig eller ofärdig, utan för att den är rik. Rik på historier, rik på material som hela tiden inbjuder till omläsning och nya bekantskaper, nya bottnar. Rik på upplevelser, helt enkelt. Man vill inte förstöra för läsaren, vill inte lägga ord i munnen på bokens publik.
Sådan är Znapp Volym 1, Drakryttarna. Här ger Sagolikt Bokförlag ut en fantasyroman i en påkostad och vacker upplaga med häftiga, detaljrika illustrationer. När man öppnar pärmarna sugs man direkt in i en främmande, magisk värld.
/Tidningen Kulturen

Vilket gediget jobb det måste vara bakom denna sagolikt utmejslade berättelse. Illustrationerna är njutbar konst i vackra färger. Karaktärerna fångar mig från första presentation och serieformen med text och bild i samspel gör boken lätt att läsa. Boken känns lyxig och magisk.”
/Pappersfågelns boktips

Fantasyhistoria med imponerande illustrationer! Det vimlar av roliga detaljer; flygburna varelser som liknar små, skära elefanter. Vackra drakar i olika färger. Intressanta små plåt Niklas figurer som ser ut som robotar utklädda till riddare. Söta flodhästar finns också. Man vill definitivt se mer sådana illustrationer.”
/Littaraturmagazinet

En underbar skriven berättelse i kombination med färgrika och detaljrika illustrationer får mig att följa med på en fascinerande resa jag sent kommer glömma! /Bookis

Det här är första delen i Frejaserien. Berättelsen börjar med att läsaren får lära känna fyra olika ungdomar på djupet, alla med olika svagheter och styrkor. Dessa fyra ungdomarna och naturbeskyddaren Nat tar med läsaren in i en magisk värld full av äventyr, drakar och väl dolda hemligheter. En magiskt vacker och annorlunda serieroman som tog mig bort från verkligheten. Anettes poetiska språk dansar en så harmonisk vals med Katarinas illustrationer att den nästan tar andan ur mig. Längtar efter att få läsa nästa del.
/Bokmolnet