”Monster! Jag är hungrig! Ge mig flera!
Monster! Monster! Jag vill äta mer och mera!”

Handling

Moni vill inte äta. Det har hon sagt i många dar.
Och varje gång hon lämnar allt på tallriken kvar.
Mamma och mamma orkar inte tjata mer.
Vilken mat ska de henne egentligen ge?
Det är inte det att Moni vill vara otacksam
men glädjen blir stor när alla monster dyker fram.
Och vem är det som är farlig för vem när allt kommer omkring?
Varför gömmer sig alla monster så fort Moni kommer in?…

Måste ha MONSTER! är en galet rolig och skruvad bok på rim för alla som älskar monster! Från 3 år.

Titta på filmen här nedan där jag läser lite ur den. Eller bläddra lite i boken under smakprovsidan.

Lyssna på smakprovet av ljudboken Måste ha monster:

Lyssna och titta när Anette läser ur Måste ha monster:

Anettes tankar om boken

En av mina barns favorithistorier som jag berättade när de var små var historien om Moni som vägrade äta tills hon en dag upptäckte hur goda monster under sängen var. Att jag började berätta den var för att just avdramatisera det läskiga som kunde finnas under sängen, att istället bejaka att det fanns monster men att de var väldigt väldigt försiktiga och rädda att bli uppätna av människorna. När jag är på skolorna så möts jag ibland av barn som när de berättar för mig om vad boken handlar om, för att de har läst den så många gånger , så skrattar de så mycket när de berättar att det ibland är svårt att hänga med. Jag var jätterädd för monster under sängen när jag var liten och jag hade så mycket önskat mig att det fanns en bok som denna. Därför skrev jag den. Nu tycker jag inte att det är läskigt med monster under sängen längre.Gör du?

Vad tycker andra då?

Målande, befriande och utan pekpinnar./…/Språket är på rim, och lyckas med konsten att undvika falskklingande nödrim, utan behåller en rik och ärlig känsla.
/Sofia Carlenberg, BTJ häfte: 11124

Oj vilken favoritbok!/…/Älskar bilderna i boken och storyn är superrolig med en flicka som inte gillar mat utan som börjar äta upp monster under sängarna istället. Att det sen kommer med en CD-skiva med boken inläst i två varianter (en vanliga och en lite långsammare för då man ska sova) är helt suveränt. Den gick varm de första dagarna. Helt perfekt för alla där monster är en del av vardagen!
/JoS Blog

Jag har fått läsa mig hes på den nya boken Måste ha monster! Förutom att Sagolikt Bokförlags böcker är normbrytande så är dom riktigt bra och otroligt fina med färgglada och fantasifulla bilder./…/En perfekt julklapp till barn i samma ålder som Zack!
/Bambi Blogg, Allt för föräldrar