”Om jägarna hann dit innan Tea och jag räddade vargungen, så skulle de inte bara få ungen, utan mamman med resten av vargungarna också. Det fick bara inte ske!...”

Handling

Tea, som vuxit upp hos vargarna mer än halva sitt liv, tar med sin tvillingsyster Sandra till skogen för att övernatta och träffa de små vargungarna. Samtidigt går skyddsjakten på varg igång. Jaktlaget med Katrin i spetsen har nämligen bestämt sig för att rensa skogen på varg sedan en av deras hundar blivit skadad…
Men hur kan de vilja döda de oskyldiga vargungarna..,?! Varför vill de skjuta Teas vargfamilj?

Sandra och Tea får kämpa hårt för att rädda vargarna. Med risk för att bli skadade själva…

Det här är bok nummer två i serien om Sandra och Tea. Den första heter Syster Varg, och den tredje heter Vargar, vargar, vargar, och det finns planer på en fjärde bok…

Anettes tankar om boken

Vargar. Jag gillar vargar väldigt mycket och efter att ha skrivit böckerna om Syster Varg i Syster Varg, Yla i natten och Vargar vargar vargar, så har jag också lärt mig en hel del om vargar. Hur de är med varandra i flocken och hur de är med främlingar, med sina vargungar, hur de hälsar och hur deras mönster är när de umgås. Vargar är fantastiska djur, och för mig är det så sorgligt och otänkbart att de ska skjutas. Jag gillar inte vargjakten. Jag kan förstå att många har problem med vargar som jagar deras får och boskap men jag gillar ändå inte vargjakten. Därför har jag skrivit den här boken. För att låta systrarna kämpa för att rädda vargarna. Det är en svår kamp och det blev en väldigt spännande bok har jag förstått. Just nu när jag jag håller på att arbeta med del 4 så känner jag att verkligen gillar de här böckerna och den världen de utspelar sig i. Hoppas du också kommer att tycka om dem!

Vad tycker andra då?

Detta är en direkt fortsättning av Syster Varg. Boken är skriven av Anette Skålberg och illustratör till de vackra bilderna är Katarina Dahlquist. I denna bok har Tea börjat anpassa sig till ett liv hos människorna, men måste regelbundet träffa sin vargfamilj i skogen för att må bra. Vi får följa Tea och hennes tvillingsyster Sandras äventyr i skogen hos vargarna. Denna bok var lika välskriven och spännande som Syster Varg och vänder sig till barn mellan 8-12 år. Först som högläsningsbok och sedan när barnet lärt sig läsa bättre som egenläsning. Jag som vuxen hade även en härlig läsupplevelse till denna bok som till första delen. Fyra stjärnor av 5.
/Kristina Simar

Andra boken Yla i natten är om möjligt ännu mer på liv och död. Vargarna och systrarna flyr för sina liv. Min 11-åring kom fort in i dessa böckers värld och hon ser precis som jag fram emot en planerad tredje del i denna serie som ingår i Skymningsserien, en serie med spännande och annorlunda berättelser.
/Malin Alvansdotter Barnboksprat

Precis som den första delen i serien så är detta också en riktig sträckläsarbok. Den är väldigt spännande, men inte nog med det, det finns många fler teman i berättelsen än bara en spännande saga. En bok att rekommendera, varför inte som högläsningsbok. Boken riktar sig till barn mellan 8-12 år.
/Barnboksbloggen

»ulrika, 11år:
jag har läst alla tre bökerna dom är jätte bra alla tre ni kan se flera boktips på värdens bokfest.
»Linnea, 11år:
Den bästa boken jag läst. Längtat hela året efter den tredje delen.
»Elvira, 9år:
Jag vill gärna läsa denna boken!!! För den värkar ju så bra!!! hoppas jag får den någon dag.
»Lina Finne, 9år:
Den är de bästa boken jag har läst! Av alla böcker jag har läst är den här den bästa av alla!!Jag har läst alla böcker om syster varg! Eller nästan alla jag har läst Syster varg och Yla i natten nu längtar jag efter boken varg varg varg!!<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 < 3 <3 < 3< 3 <3 < 3 <3
»Lyckan, 11år:
Man kan rösta på den på bokjuryn och det är gratis!! Den här är så bra! Gör det!!! 🙂

/ Åsikter inlagda på Barnens bibliotek