”Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Jag som hade hoppats på att få min syster tillbaka…och istället var där ett…monster! Ett monster!!!!

Handling

När Sandra fyller år får hon plötsligt veta att polisen har hittat henne i skogen.
Sandra tror att de skojar med henne, men det visar sig att de har hittat hennes tvillingsyster som försvann för sex år sedan.
Naken och tilltufsad kommer hon hem till deras hem.
Hon kan inte prata.
Hennes beteende är som vargarnas för det är hos dem som hon har vuxit upp.

Sandra är glad över att hennes tvillingsyster är återfunnen men också väldigt rädd för vad hon kan göra.
Därför känner hon att det kanske är bättre om systern får hjälp med att återvända till vargarna istället…men vad hon inte tänker på är att vargjakten är i full gång…

Syster Varg är den första boken om Sandra och Tea och alla vargarna.
Boken röstades fram till Bokjuryns Tio-i-topp lista över 2010 års bästa barn- och ungdomsböcker i kategorin Läsa Mer 9+.

Den andra boken heter Yla i natten och den tredje boken heter Vargar vargar vargar, och det finns planer på en fjärde bok…

Lyssna här nedan på ett smakprov av boken när Anette läser ur Syster Varg:

Här kan du lyssna och titta när jag läser ett smakprov:

Anettes tankar om boken

Jag älskar vargar. Det är ett fantastiskt djur som verkligen ställer upp för sin flock och är fria och obundna i naturen. Jag hade tyckt det hade varit så spännande att plötsligt en dag få en tvillingsyster – att det skulle dyka upp någon som är som jag fast ändå annorlunda. Det var dessa båda anledningar som gjorde att jag började skriva på första boken om Syster Varg, och de två systrarna och alla vargarna hade så mycket att berätta att det blev tre böcker. Det har gått några år nu och en fjärde bok har rest sig upp i mitt inre som tjatat om att bli skriven. Så – ja! Ni är så mååååååånga som frågat och bett om detta och jag har tänkt att kanske kanske, men nu är jag igång och skriver på den. Bok fyra om systrarna i Syster varg. En riktigt spännande historia är det på väg att bli. Men ni får hålla er till tåls. Jag räknar med att vara klar med den under 2020. Så länge får ni gärna läsa del 2 Yla i natten, och del 3 Vargar, vargar, vargar.

Vad tycker andra då?

”En spännande och fascinerande berättelse med fina bilder och härlig mörk sagostämning!”
/Barnens Bokklubb

”En fullträff! Hela familjen, såväl vuxna som barn, fängslades omedelbart av denna underbara berättelse. En fantastisk öppning på sagan grep tag i oss direkt.”
/Pocketpinglorna

”Syster Varg är en sällsynt och makalös historia, där rädslan för det annorlunda säkerligen kan bli en igenkänningsfaktor hos många.”
/Sofia Carlenberg, BTJ, häfte: 10113810

”En mycket spännande och gripande bok. Storyn känns ny och fräsch, samtidigt som berättelsen knyter av till många teman, som utanförskap, vänskap, familjerelationer och så vidare./…/Jag sträckläste boken!”
/Carola Lindström, Barnboksbloggen

”Jag förstår absolut att den har kommit med på Bokjurylistan!”
/Sandras läslogg

” Jag tycker att boken var superbra, jag rekommenderar den verkligen.”
Betyg 5 i Kamratposten
/Amanda, 13  

Här nedan kan ni även se en recension av boken som film på youtube.