”Nadja kämpar med att orka ta hand om sina småsyskon samtidigt som hennes pappa misshandlar hennes mamma, och hon vet snart inte hur hon ska orka längre…

Handling

Nadjas pappa slår hennes mamma och hon försöker skydda och ta hand om sina två yngre syskon. Hon önskar att någonting bra ska hända samtidigt som hon undrar om det finns någonstans där hon kan söka efter hjälp. Nadja, 12 år, försöker överleva i en väldigt dysfunktionell familj.
Filmen är dramatiserad från en kapitelbok för barn från 11-12 år och uppåt med samma namn.

Anettes tankar om filmen

Överallt omkring oss pågår det. Vi ser det inte. Många gånger för att vi inte vill. Men det finns där. Och det är andra som får ta den största smällen. Den största kampen. Att vara barn och känna sig otrygg i sitt eget hem. Att inte vara säker på när det ska smälla. När det ska bli inte bara kaos utan ett helvete. När det inte finns något som lugna stunder. När ingen ser. När ingen hör. Vi måste höja våra blickar. Alla vi. För alla barn är allas ansvar. Därför har jag skrivit Amulettringen Det är jag som är Nadja. Filmen är inspirerad från boken med samma namn som jag skrivit – en kapitelbok för barn från 11-12 år och uppåt.

hemli text